Българският нападател на Дуисбург игра 58 минути при победата на своя тим с 1:0 при гостуването на Енерги Котбус в среща от 9-ия кръг на Втора Бундеслига. Успехът е дебютен за германския тим, който до този момент имаше само 2 точки в актива си.

Австриецът Коста Руняич реши да пусне бившият играч на Левски зад основния си нападател Срдан Баляк. Неговото 4-2-3-1 обаче не сработи много успешно на терена в Котбус, като за целия мач тимът му отправи едва три изстрела към вратата на Торстен Киршбаум.

Очаквано домакините упражниха натиск още от първите минути, но при една контратака на Дуисбург Андре Хофман центрира успешно и Горан Сукало с глава отбеляза.

Футболистите на Енерги се хвърлиха още по-енергично в атака, като до почивката пропуски направи Николас Фарина.

Малко преди изтичането на един час от началото на мача Домовчийски отстъпи мястото си на Антонио Да Силва, с което гостите се заеха да накъсват играта с множество фаулове. Това постепенно разстрои играта на Енерги и в крайна сметка трите точки отидоха в актива на Дуисбург.

Това обаче не промени особено положението в класирането, като отборът на българина остава твърдо последен с 5 точки в актива си. Енерги пък е трети със 17.