Българският нападател Валери Домовчийски се надява през пролетта да играе по-често за германския първодивизионен Херта.

В интервю за „Билд” юношата на Левски обеща да донесе много радост на феновете на берлинчани, ако получи повече шанс за изява.

„Желанието ми е възможно най-скоро да бъда титуляр. Естествено треньорът ще реши кога ще стане това, но то зависи и от моето усърдие на тренировките. Мога да обещая само едно: Ще донеса още много радост на Херта”, заяви Домовчийски.

Нападателят има 15 мача за берлинчани като резерва след трансфера си от „Герена” през миналия януари.

„Досега имам 15 мача за Херта, но тази цифра малко лъже, защото в тях съм записал общо 200 игрови минути. За това време съм вкарал четири гола, което значи по гол на всеки 50 минути. Ако получа повече шанс, ще вкарам и повече голове”, вярва Домовчийски.

Българинът влезе в историята на Бундеслигата, след като отбеляза последното попадение във вратата на легендата Оливер Кан, който прекрати кариерата си в края на миналия сезон.

„За мен е голяма чест и се радвам, че влязох в историята на германския футбол. Но това е само един гол. Най-важното е да продължа да бележа”, каза още Домовчийски.

Българинът разкри, че провежда извънредни занимания, за да подобри качествата си.

„Преди време помолих треньорът Фавр да ми разреши да тренирам допълнително. За мен това беше важно. Знам, че без усилия няма успех", каза нападателят.

Домовчийски също така изтъкна, че негови идоли са всички футболисти от националния отбор на България, които победиха Германия на четвъртфиналите на Мондиал'1994 в САЩ.