Българският нападател Валери Домовчийски бе с дейно участие за обрата, който Херта направи на Хамбургер. Берлинчани победиха с 2:1 у дома, а Домо вкара победното попадение в 49-та минута на двубоя.

Забравеният от националния селекционер стрелец Домовчийски се появи на терена след паузата, като зае мястото на бразилеца Рафаел. Малко по-късно българският нападател бе оставен на чиста позиция и не сбърка пращайки топката във вратата на Хамбургер.

Северняците от Хамбург излязоха напред още в 12-ата минута на срещата в столицата Берлин. Автор на гола бе хърватският национал Младен Петрич. След паузата Херта обърна резултата само в рамките на три минути. Преди Валери Домовчийски да порази вратата на Рост, точен в 46-ата минута бе Сисеро Сантос, който вкара четвъртия си гол от началото на шампионата в Германия.

Бившият футболист на Левски имаше още едно стилно отиграване в 79-ата минута, когато Валери Домовчийски достави отлична топка на Воронин, но украинецът пропусна да вкара.

С този си успех Херта излезе на четвърто място във временното класиране. Столичани са на четири точки от лидера Байер Леверкузен.

От своя страна Домовчийски има две попадения от началото на сезона, въпреки че в повечето минути стои на пейката с резервите. Българският талант има общо три попадения в официални срещи откакто премина в тима от Бундеслигата.

С победа се поздрави и Димитър Рангелов, който бе титуляр за Енерги при успеха с 1:0 над Карлсруе. Юношата на Славия игра до 88-ата минута, когато Боян Прашникар го замени със Сьоренсен. Въпреки трите точки тимът от Котбус продължава да е на дъното в класирането на елитната немска дивизия.

Другият българин в Енерги Станислав Ангелов очаквано не взе участие в срещата. Пелето има здравословни проблеми и все още не тренира със своите съотборници.