Българският нападател Валери Домовчийски разкри в интервю за Гонг рецептата на тима от Берлин за силните резултати в последно време. В събота „Старата дама” удари Байерн Мюнхен и излезе начело в класирането на немския шампионат.

„Колективът е много добър. Тук вестниците пишат, че сме един за всички, всички за един. Радостен съм, че успяхме да победим Байерн, а знаем какъв отбор са „баварците”. Хубаво е, че сме първи, но не трябва да забравяме, колко мачове остават до края”, сподели по телефона от Берлин Валери Домовчийски.

„Треньорът преценява колко време да играя. Не мога да се сърдя, защото отборът върви, а нападателите вкарват голове. В добра форма сме, а и е радостно, че побеждаваме и вървим напред. За гостуването на Волфсбург настройката ни е само за победа”, продължи 22-годишният голмайстор.

„Интригата в Германия е много голяма. Няколко отбора са на малка точкова разлика един от друг. Имаме още тежки мачове, нищо не е ясно. Дано във всеки мач играем, както срещу Байерн Мюнхен”, заяви още Домо.

„Определено към Херта има голям интерес. След Хофенхайм ние сме другото откритие на сезона. Първи сме и има голям интерес, надявам се да го поддържаме”, каза още младата надежда на „Старата дама” от Берлин.

„Честно да ви кажа не съм давал интервю, в което да казвам, че пак ще наказвам Байерн Мюнхен. Не знам откъде си го измислиха, но няма значение. Иначе понякога ме търсят за интервюта, случва се”, призна Домовчийски за предаването на Дарик радио „Голлиния”.

„Естествено, че искам да играя, сега обаче ситуацията е такава. Играя по малко, но тренирам здраво и смятам, че с тренировките ставам по-добър и по-добър. Нищо, че не получавам много време за изява”, сподели бившият стрелец на Левски.

„Така се случи, че не влязох срещу Швейцария в мача на България. Това не е от значение, защото треньорите решават, кой да играят и кой не. Важното е отборът да върви напред. България да печели, да се представя на ниво, да вървим на горе. Дали пак ще ме повика г-н Стоилов, времето ще покаже”, отбеляза още един талантите във футбола ни.

„Мисля, че в Женева се получи добра контрола. Знаем швейцарците с какви футболисти разполагат, в какви отбори играят. Получи се добра проверка преди следващия ни мач с Ейре”, завърши Валери Домовчийски от Херта Берлин.