Българският национал Валери Домовчийски се превърна в герой за своя отбор Херта, след като с победен гол в продълженията спаси берлинчани от истински резил в първия кръг на турнира за Купата на Германия.

Херта победи с 3:1 четвъртодивизионния Пройсен Мюнстер, но редовното време завърши при 1:1 и се стигна до продължения, в които отборът от Бундеслигата стигна до два гола, първият, от които дело именно на Домо.

Бившият играч на Левски както обикновено остана на резервната скамейка на своя отбор за сметка на Артур Вихнярек и Рафаел.

Двубоят започна нормално за берлинчани, които откриха резултата още в 23-та минута чрез Рафаел. Гостите продължиха натиска си, но така и не стигаха до нов гол.

Напук на логиката, в 53-та минута Марк Лоренц изравни при една от малкото атаки на Пройсен в мача.

Старши треньорът на Херта Люсиен Фавр опита да промени развитието на мача като включи в игра Пейчинович и Сисеро. Това обаче не даде резултат и като последен джокер за швейцареца в игра се появи Домовчийски, който зае мястото на Пишчек в 81-та минута.

Въпреки малкото време до края на редовното време Домо на два пъти опита от близо да изненада Буххолц, но вратарят на Пройсен продължи с отличните си намеси.

В 93-та минута българинът получи и жълт картон, след като при борба за топката удари вратаря в главата, което обаче не уплаши стража и той продължи мача.

В продълженията гостите дори не стигаха толкова често до противниковата врата и по всичко изглеждаше, че победителят ще бъде решен след изпълнение на дузпи.

2 минути преди края на 120-те минути обаче Домовчийски донесе скъпоценния успех за Херта. След центриране, Гойко Качар продължи топката към българина, който останал сам срещу Буххолц този път не сбърка и вкара за 2:1.

Този гол съкруши домакините и само 2 минути след това при една контраатака Рафаел оформи крайното 3:1.

Друг български национал, Станислав Ангелов игра цял мач за своя Енерги Котбус, който се справи с 3:1 срещу Магдебург.

Всички резултати от Купата на Германия:

Динамо Дрезден – Нюрнберг 0:3

Елферсберг – Фрайбург 0:2

Емден – Кьолн 0:3

ФСФ Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах 1:2

Падерборн – Мюнхен 1860 0:1

Зоненхоф – Щутгарт 1:4

Унтерхахинг – Арминия Билефелд 0:3

Вайден – Борусия Дортмунд 1:3

Бургхаузен – Ален 1:2 (след дузпи)

Германия Виндек – Шалке 0:4

Магдебург – Енерги Котбус 1:3

Пройсен Мюнстер – Херта 1:3 (след продължения)

ТБ Берлин – Карлсруе 0:2

От петък:

Брауншвайг – Кайзерслаутерн 0:1

Инголщад – Аусбург 1:2

Оснабрюк – Ханза Рощок 2:1

Любек – Майнц 2:1

Вехен – Волфсбург 1:4

Бабелсберг – Байер Леверкузен 0:1