Само на 22 години играчът на Херта Берлин Валери Домовчийски вече успя да влезе в историята на футбола в Германия. Българинът вкара последния гол във вратата на Оливър Кан, преди титанът да сложи край на активната си спортна кариера.

В официалния сайт на столичани бе поместено дълго интервю с бившия състезател на Левски, който се оказа златна резерва за Херта от началото на новата кампания. Българинът сравни ситуацията си в немския клуб с тази на „Герена”, когато също трябваше да се бори за титулярното място.

„Въпреки че останах на резервната скамейка срещу Бохум, емоциите за мен бяха доста силни. В този мач изиграхме едно много силно първо полувреме. През втората част обаче изпитахме доста трудности. Като цяло, мисля, че това е нормално. Струва ми се, че вървим нагоре, надявам се, че ще започнем да играем с по-голямо постоянство в представянето си. Нормално е да показваме две лица по време на мач, тъй като отборът ни е смесица от опитни и млади играчи”, коментира българинът.

„Разбира се, останах разочарован от това, че не взех участие в мача. Няма футболист, който да не желае да играе. Трябва обаче да приемаме решенията на треньора. Всичко това ме мотивира още повече, за да покажа най-доброто от себе си и да заслужа мястото си в тима”, продължи Домовчийски.

„Срещу Хамбургер, когато вкарах победното попадение, се чувствах прекрасно. Първо, защото получих доверието на наставника, а след това, разбира се, тъй като успях да помогна на тима да спечели тази важна среща”, каза още бившият футболист на „сините” от София.

„До този момент, сезонът за Херта е много добър. Разбира се, това означава, че и за мен е добър. Надявам се, че ще получавам повече възможност да помагам на тима занапред. Раздавам се на максимум, за да спечеля доверието на старши треньора. Струва ми се, че скоро ще натрупам повече увереност и ще се превърна в ключова част за Херта”, допълни Домо.

„След една година живот в Берлин, мога да кажа, че много ми харесва в този град. Немският ми също се подобрява. Продължавам да ходя на курсове, за да усъвършенствам познанията си. Вече разбирам почти всичко, което чувам. Не мога обаче все още да говоря свободно, но постепенно и това ще стане”, призна Валери.

„Всичко между мен и Воронин е наред. Постоянно се уча от него и от Пантелич. Надявам се, че срещу Кьолн ще продължим добрата си серия. Мисля, че ще победим с 2:0”, предрече българинът.

„С всеки ден да подобрявам играта си както по време на тренировки, така и по време на мачовете ни. Искам да се превърна в основен играч за Херта и да се преборя за титулярното място. Свикнал съм с такава ситуация. Подобна бе тя в Левски, когато на 17 години успях да се преборя да играя за първия отбор”, припомни си Домо.

„Коледа и новогодишните празници ще прекарам със семейството си в България”, завърши Валери Домовчийски.