Преотстъпеният в Херта Берлин нападател на Левски Валери Домовчийски заяви в интервю за Гонг, че ще се бори за да остане в елитния немски клуб.

„На този етап нe усещам дали ще остана, или пък не. Има още два месеца, надявам се да дебютирам, да поиграя, а после ще видим, какво ще стане”, заяви за Гонг талантливият голмайстор.

„В Херта ми харесва. Даже доста ми харесва. В отбора има добри нападатели, но аз се надявам, че ще се справя. Ще се боря”, категоричен бе Валери Домовчийски.

Нападателят все още не е играл за тима от Берлин, тъй като се контузи още в началото на престоя си в Германия. Валери тренира от две седмици наравно със своите съотборници и очаква да попадне в групата за предстоящата среща с Енерги Котбус.

„Вече съм добре. Втора седмица тренирам наравно с другите от отбора. Получих контузията на една тренировка. Травмата беше в областта на десния адуктор. Трудно ми мина, имах проблем с нерв. Биха ми инжекции, ходих на физиотерапии, но вече съм добре”, разкара голмайсторът от Раковски.

„Досега винаги съм бил в Левски. Смятам, че няма да ми е трудно, ако се върна на „Герена”. Знам какво е, така че не се притеснявам”, допълни младокът.

„Чувам се с някои от футболистите, като Миро Иванов, Веско Минев, Георги Сърмов и някои от по-младите. Следя мачовете и знам, какво е положението в Левски. Със Станимир Стоилов се чувахме в началото, когато дойдох в Германия. Скоро не сме говорили”, сподели Домо.

„Няколко пъти се видяхме със Станислав Ангелов. Редовно се чуваме по телефона. Помага ми, защото ми дава съвети и ми казва, как стоят нещата тук”, призна юношата на Левски Валери Домовчийски.

„Надявам се в неделя със Станислав Ангелов да се видим и на терена”, каза Валери.

В края на интервюто Валери Домовчийски заяви, че напредва с немския език, но призна, че има какво да се желае в това отношение.