Българският футболист Валери Домовчийски и неговият Херта официално станаха шампиони на Втора Бундеслига. Още преди два кръга, столичният отбор си осигури промоция в Бундеслигата, но след изиграването на мачовете от 33-тия кръг вече е и шампион.

В предпоследния си мач, Херта победи като гост Ерцгебирге Ауе с 2:0 след голове на Рамос и Френд. Домовчийски бе резерва и влезе в игра в 67-а минута на мястото на Рукавится.

Друг българин – Асен Караславов също запази шансове за промоция в Бундеслигата през следващия сезон. Отборът на Караславов Гройтер Фюрт победи с 4:1 като гост Оберхаузен и запази четвъртото си място с 60 точки. Бившият капитан на Славия остана на резервната скамейка.

Вторият Аугсбург победи Франкфурт с 2:1 и с 65 точки е почти сигурен участник в Бундеслигата догодина. Третият Бохум има 62 и ще се бори с Гройтер Фюрт за мястото, даващо право на бараж с 16-тия в Бундеслигата.

Галин Иванов поигра 24 минути за Арминия Билефелд при победата с 2:1 срещу Карлсруе. Българинът асистира за второто попадение на своя отбор, който вече изпадна в Трета Бундеслига.