Българският нападател Валери Домовчийски се отчете с асистенция при победата на Херта Берлин срещу Хановер 96 в първия кръг на Първа Бундеслига.

Бившият голаджия на Левски се оказа в основата на единственото попадение в мача в 82-ата минута, само няколко след като се появи в игра. Домовчийски комбинира с двойно подаване по левия фланг със Сисеро, намери добре Качар, който се пребори с бранител на гостите и с прецизен шут откри резултата. Българският футболист се появи на терена в 77-ата минута, когато замени Вишнарек.

Димитър Рангелов пък не влезе в игра за своя Борусия Дортмунд при минималния успех с 1:0 над Кьолн. Голът за Дортмунд падна петнадесет минути преди края на срещата и бе дело на защитника на гостите Марвин Жоб Матип, който имаше нещастието да си отбележи автогол.

В друг мач от първия кръг на Бунделсигата Майнц и Байер Леверкузен не успяха да се победят, завършвайки 2:2. „Аспирините” водиха в резултата до 82-ата минута след попадения на Дердиок и Кислинг, но Гинкел изравни в края, за да подели точките. Първият гол за домакините бе дело на Хоогланд още в шестата минута на срещата.

Съставът на Вердер Бремен претърпя поражение като домакин на Айнтрахт Франкфут с 2:3, а по-късно тази вечер е Хофенхайм и Байерн Мюнхен.

Ето всички резултати в Бундеслигата от днес:

Борусия Дортмунд – Кьолн 1:0

Херта – Хановер 1:0

Майнц – Леверкузен 2:2

Нюрнберг – Шалке 1:2

Вердер – Айнтрахт 2:3