Нападателят Валери Домовчийски заяви в първото си интервю, откакто подписа четиригодишен договор с Херта, че започва да гони титулярно място.

„Доволен съм от това, което се случи. Дойдох като преотстъпен и исках да остана. Доколкото знам преговорите между двата клуба са били много бързи”, така стартира пред Гонг изказването си Валери Домовчийски.

Голмайсторът призна, че сега трябва да направи отлична подготовка. Целта е да натрупа мускулна маса и сила, неща които не му достигат на този етап за стандартите в Бундеслигата.

„Казаха, че ще разчитат на мен. Както и преди ви споменах, треньорът ме харесва. Трябва ми малко физика”, продължи голмайсторът.

Бившият играч на Левски е провел разговори със Станимир Стоилов, който го откри за големия футбол и боса на сините Тодор Батков.

„Господин Стоилов ми пожела успех. Той ми се обади, чухме се. Разговарях и с господин Батков, той също е много щастлив, че преминах в германски отбор”, допълни една от надеждите на българския футбол.

Домовчийски не пожела да коментира персоналния си договор. „Само ще кажа, че личните ми условия ме карат да съм доволен”.

Валери освен, че ще работи за физика напоследък заляга и на немския език. „Добре се справям. Учителката е казала на треньора, че напредвам много добре”, спомена Домо. На въпрос, колко годишна е преподавателката по немски нападателят отсече:”Не става за мен”.

„Искам да се утвърдя, но преди това трябва да тренирам доста. Липсва ми физика. Трудно е да кажа, колко ще вкарвам тук, защото играта е много по-различна”, отсече още Валери Домовчийски.

„От българите в Германия се чувам само със Станислав Ангелов. Той ми дава много съвети, защото е опитен. Често излизаме и се виждаме”, завърши Валери интервюто си за Гонг.

Очаква се отборът на Марица Пловдив да получи част от сумата, която Левски договори с Херта Берлин. Немците извадиха 1.6 милиона евро. По този начин Валери се превърна в една от най-скъпите продажби в историята на Левски.