Валери Домовчийски бе титуляр и отбеляза две попадения за успеха с 3:2 на своя Херта като гост Хееренвеен. Българският нападател стартира двубоя от самото начало и показа, че заслужава напълно гласуваното му доверие. Благодарение на головете на национала, Херта остана в играта и ще продължи борбата за класиране напред.

Михал Пападопупос откри резултата още в третата минута, но гостите изравниха в 21-та. Първо Домовчийски пропусна да засече едно добро центриране на Максимилиан Нику, минута по-рано. Следващата атака на берлинчани обаче бе резултатна, като Артур Вихнярек преодоля Микел Брюер, и намери непокрития Домо, който от непосредствена близост нямаше проблем да се разпише.

Херта задържа равенството само 15 минути, преди Пападопулос да се отчете с втори гол в срещата. Така приключи и първото полувреме, при резултат 2:1 в полза на Хееренвеен.

Домовчийски успя да изравни отново, в 53-та минута, когато пак взаимодейства с Вихнярек, и с хубав премерен удар наказа Брайън Ванденбуш за 2:2. До края на двубоя Домо имаше още две страхотни положения, в 60-та и 74-та минути, но в първия случай стреля покрай вратата, а във втория стражът на Хееренвеен спаси.

Все пак Херта бе тимът, който повече искаше и търсеше успеха в заключителните минути, и не се отказа до последно. Така съвсем заслужено, във финалните мигове от срещата, Вихнярек донесе трите точки за берлинчани. В случая Домовчийски върна жеста, и подаде на своя съотборник, който хладнокръвно наказа грешката на домакините и отбеляза за 3:2 в полза на Херта.

Така Валери Домовчийски и компания се върнаха в играта и запазиха всички шансове да излязат от група D. В другия мач от групата, Спортинг и Вентспилс завършиха с комфортно за Херта реми 1:1.

Така в групата Спортинг вече спокойно гледа напред с 10 точки, Херта и Хееренвеен са с по четири, а Вентспилс има три. В следващия кръг Херта е гост в Рига, а Хееренвеен – в Лисабон.