Българският национал Валери Домовчийски за пореден път започна като титуляр за своя Херта при загубата с 1:3 от Айтрахт Франкфурт в мач от 14-тия кръг в Бундеслигата.

Домо стартира като единствен нападател в схемата на Фридхелм Функел, но не оправда оказаното му доверие, заради което бе заменен на почивката от Густаво Рамос.

Патрик Охс откри резултата за гостите още в 11-та минута. Майк Франц удвои преднината в 70-та минута, а Алекс Майер 5 минути по-късно направи срама за Херта пълен с трети гол за Айтрахт. Влезлият на мястото на Домовчийски Рамос отбеляза почетното попадение за Херта в края на мача.

С поредната загуба, трагичното представяне на Домо и компания от началото на сезона добива застрашителни размери. Берлинчани са последни в класирането с едва 5 точки от 14 мача. Айтрахт пък е на 10-о място с 19.

В дербито на кръга Вердер и Волфсбург завършиха драматично 2:2. Един Дзеко откри за шампионите в края на първото полувреме, а Уго Алмейда след час игра възстанови равенството.

5 минути преди края на мача отново Дзеко даде преднина за Волфсбург, но и това не спря „бременските музиканти”, които чрез Пер Мертезакер в даденото от съдията продължение оформиха крайното 2:2.

Един от фаворитите за титлата Хамбургер не можа да победи Майнц като гост и завърши наравно 1:1. Борусия Дортмунд, без контузения Димитър Рангелов, пък победи като гост Хофенхайм с 2:1.

Всички резултати от Бундеслигата:

Херта – Айтрахт 1:3

Хофенхайм – Дортмунд 1:2

Вердер – Волфсбург 2:2

Майнц – Хамбургер 1:1

Нюрнберг – Фрайбург 0:1

От петък: Бохум – Кьолн 0:0

В неделя от 18,30:

Борусия Мьонхенгладбах – Шалке

Байер – Щутгарт

Хановер - Байерн