Трансферът на бившия ас на Литекс Франсиско лима да Силва - Дока в Галатасарай най-вероятно ще бъде финализиран другата седмица, твърдят турските медии. В момента бразилския техничар е играч на Истанбул ББ, но е в полезрението на "сараите" от Нова година насам.

"В момента треньорът на Галатасарай Фатих Терим е на почивка в Бодрум, но не спира да работи. Пред него има списък с 40 имена на играчи, които са обсъждани като нови попълнения. Това на Дока е едно от първите", твърди вестник "Милиет".

Пак според изданието, поставената от Истанбул ББ цена за 28-годишния бразилец с български паспорт е 6 милиона евро. Терим се бил съгласил да се платят тези пари.

"Да, още през зимата те ни попитаха за този играч, макар и неофициално. Тогава ние им казахме, че Дока може да бъде продаден през лятото на 2012-а година. Ще видим сега какво ще стане, коментира пред "ХаберОку" вицепрезидентът на Истанбул ББ Али Дюрюст.

Халфът дойде в Ловеч през 2008-а година и игра до 2011-а година, като за оранжевите има 62 мача и 24 гола. През юни миналата година той се обвърза за 3 години с Истанбул ББ.