Отборът на българския национал Станислав Манолев – Динамо Москва постигна много важна победа с 2:0 като гост на ФК Краснодар в 6-ия кръг на Премиерлигата. Бившият играч на Македонска слава и Литекс за втори пореден мач бе титуляр за тима на Станислав Черчесов, като зае поста на десен краен бранител.

Сблъсъкът беше много важен за московчани, тъй като излизаха срещу едва третия непобеден от началото на първенството отбор.

Новата покупка на Динамо Матийо Валбуена успокои гостите с попадение в 35-ата минута, а Кристиан Нобоа в 49-ата минута направи 2:0 след асистенция на Александър Кокорин.

Голямата глупост за гостите бе извършена от опорния халф Артур Юсупов, който в рамките на 2 минути – 65-ата и 67-ата – си изкара два жълти картона и позволи на Краснодар да притисне столичния гранд.

Бившият играч на Левски Жоазиньо изигра цял мач за домакините, но дори и той не успя да измисли как да преодолее защитното каре на Динамо.

Така московчани се изкачиха до второто място във временното класиране с 15 точки,, като имат с една по-малко от лидера Зенит.