Румънският гранд Динамо Букурещ има сериозни финансови проблеми, но явно не чак такива, че да пренебрегне селекцията си, пише най-популярният спортен вестник в страната GSP.RO. "Кучетата", какъвто е прякорът на отбора, ще се опитат по най-бързия начин да се върнат в Лига 1 след като изпаднаха в края на миналия сезон за първи път в историята си.

Изданието съобщава, че Динамо e активирало клаузата за привличането с постоянен трансфер на Антони Иванов. 26-годишният български атакуващ полузащитник до момента играеше под наем от Университатя (Крайова), но вече става собственост на Динамо. Сумата, която те ще платят е 50 хиляди евро.

"Самото момче също иска да остане. Няма проблем, но трябва да запази актуалните параметри на договора си. Казаха му да има търпение още няколко дни, да идва на тренировки. И сега се готви както трябва, коментира източник от клуба пред изданието.

Освен Антони Иванов, Динамо реши казусите с още трима опитни футболисти, които ще останат на стадион "Щефан Чел Маре". Това са Богдан Гаврила, Нелуц Росу и Валентин Лазар. Постоянен треньор няма, но тренировките се водят от временния наставник Юлиан Михаеску.

Иванов играе в Румъния от 2018-а година. Преди това е носил екипите на Газ Метан Медияш, Университатя (Крайова), Волунтари. През миналия сезон той пак игра под наем за Динамо, където записа 12 мача и вкара 1 гол.

Някои български медии побързаха да обявят, че Динамо ще избере фалит и рестарт от четвърта дивизия, както направиха от Рапид. Но няма да бъде така и тимът продължава във втора лига, опитвайки се да намери инвеститор и да изчисти спешните дългове, които са в размер на 1,8 милиона евро.