Димитър Велковски е пред трансфер в полския елитен Медж Легница, твърди журналистът Еухенио Гонсалес Агилера, който се позовава на информация на поляка Пьотър Козмински.

Велковски в момента все още е футболист на белгийския Серкъл Брюж, но не попадна в плановете на треньора Мирон Муслич и клубът е склонен да разтрогне договора на българина и да го пусне без пари. Договорът ме с белгийците е до края на юни тази година. 

Медж Легница са на последното 18-о място в класирането на полската Екстракласа и ще се бори за оцеляване през пролетта, като е на  5 точки от спасителната зона, където е Пяст Гливице.

Димитър Велковски, който има 9 мача за националния отбор на България, преми от Славия в Серкъл Брюж през 2019 година, като белгийците платиха 250 000 евро за правата му.

Левият защитник обаче загуби мястото си в отбора през този сезон и вероятно ще предпочете да премине в Полша заради повече игрово време.

Велковски ще подпише с Медж Легница до края на сезона. Имало е вариант контрактът му да е за година и половина, но и двете страни са предпочели по-кратко споразумение. /БТА