С прегръдки и стискане на ръцете завърши свадата между българския футболист Димитър Рангелов и съотборника му Жером Тийсон в Люцерн. Както е известно, вчера Рангелов удари с глава колегата си заради спречкване на терена, а в резултат на това 25-годишния швейцарец трябваше да посети зъболекар заради счупените предни зъби. Вчера Рангелов беше отстранен от тренировките на тима, а пресаташето пресилено се изказа, че при следващ инцидент ще бъде отстранен от отбора. Медиите в Швейцария дори заявиха, че българинът действа срещу провокатори с маниер на Зидан.

"Това е най-лошият момент в кариерата ми, заяви българинът, който преди това се извини на съотборника си. Самият Жером Тийсон прие спокойно случката, но все още не може да се храни.

"Не искам да се преекспонира този случай, но не искам и да се омаловажава. Все още не знам колко време ще ми бъде необходимо, за да се възстановя- дали една седмица или един месец, каза още Жером Тийсон. За щастие, той ме удари. В други случаи сигурно щеше да ми причини повече щети. Но предвид интензивното ни обучение в отбора, аз бях готов.

Самият Рангелов днес разказа историята си пред медиите в алпийската страна: "Аз направих шпагат и го докоснах отзад. Не беше умишлен шпагат, но Тийсон подивя. Втурна се към мене и ме блъсна. Мислех, че ще ме бие и беше рефлекс от моя страна. Две секунди по-късно осъзнах, че съм сбъркал. Чувствах се зле и исках да се извиня веднага. Но Тийсон си тръгна ядосан.

След това двамата са обсъждали инцидента в съблекалнята, а швейцарецът приел извинението на бившия капитан на Славия и на младежкия национален отбор. "Той дори ме прегърна. Какво толкова, такива инциденти се случват и в много по-големи отбори, смята Димитър.

Ръководството обаче не приема ситуацията толкова лековато, пише вестник Блик. Те смятат, че Рангелов се превръща в рецидивист по отношение на лошата дисциплина, след като се замеси в скандал и по време на мача с Генк (Белгия) от турнира Лига Европа.

"Неговото поведение е абсолютно неприемливо и ние сме му го казали ясно на немски. Той все пак получава своя последен шанс и трябва да знае, че инцидентът повлия негативно на отношенията в съблекалнята. Все пак той може де отговори по най-добрия начин на терена, защото 1 гол за 12 мача в първенството не са мечтана статистика за всеки център-нападател, коментира спортният директор на клуба Хайнц Херман, който държи рекорда за най-много мачове с националната фланелка на Швейцария- 123.