Българският футболист Димитър Рангелов иска да остане в Германия, потвърди самият той в интервю за Гонг. Както е известно, нападателят играе като преотстъпен от Страсбург в германския втородивизионен Ерцгебирге Ауе.

Бившият играч на Славия отбеляза два гола при равенството (2:2) с лидера във втората дивизия на Бундесрепубликата – Карлсруе, в петък в мач от 32-рия кръг на първенството.

„Изпуснахме мача. Поведохме с 2:0 с два мои гола, за което съм много щастлив. Но както в последно време прави отборът на Ерцгебирге, се отпуснахме малко и допуснахме нелепи голове”, коментира Рангелов. „Лесно загубихме едни от по-леките си двубои и изпуснахме борбата за промоция в Бундеслигата. Но не са ни поставяли и такива цели. Все пак отборът на Ерцгебирге не е с кой-знае какви традиции и отскоро е във втората дивизия на Германия. За мен беше полезно да играя тук”, сподели нападателят.

Рангелов е наясно с желанието на Енерги Котбус да ме привлече. „Това ме прави щастлив. Все пак става въпрос за отбор от първа Бундеслига. Доколкото знам, има някакви факсове, пристигнали в офиса на г-н Данчев. Той сега преговаря с клуба, който ми държи правата – Страсбург. Моето желание е да остана в Германия. Тук се чувствам добре засега. Стилът на игра ми харесва. Надявам се, че Данчев ще направи всичко възможно за моето оставане в Германия”, каза българският играч.

Нападателят призна. Че е бил на вечеря с брата на президента на френския тим, който всъщност е главен мениджър. Двамата обаче не са говорили за трансфери. „Засега не знам нищо. По принцип до играча информацията достига или последна или чрез медиите”.

Рангелов заяви, че иска да играе в Хановер 96: „За мен ще е удоволствие, ако се съберем с моя добър приятел и доскорошен колега в Славия Чавдар Янков. Иначе нямам някакви определени отбори, в които искам да се състезавам. За мен е без значение. Германия ми предоставя идеално поле за развитие”, каза нападателят на Ерцгебирге.