Димитър Ненчев не е известно име в българския футбол. Това има и своето обяснение – Митко играе в колежанското първенство на САЩ за университета на Корнел.

Преди да замине за Америка обаче, Ненчев оставя сериозна следа в България на ниво детско-юношески футбол. Той е продукт на школата на ЦСКА и става шампион със старшата възраст на „армейците”, родени през 1988 година. В онзи състав на Александър Йорданов личат имената на Иван Караджов, Иван Иванов, Павел Виданов, Николай Чипев и Михаил Александров.

Ненчев решава да си подаде документите в Корнел и е приет. Левият защитник е там от тази година, като успешно съвместява футбола и учението.

Той получи събуждане и поздравления за именния си ден в ефира на сутрешния блок на Дарик радио и разказа за футбола в САЩ.

„Тук момчетата са по-млади, иначе тренировките са динамични. Тук се води най-доброто ниво на колежанския футбол. Престижен университет е Корнел. Май съм на средата между футбола и ученето. Първа година съм тук, но иначе съм трети курс”.

„Познавам ги момчетата (Иван Караджов, Иван Иванов, Павел Виданов, Николай Чипев и Михаил Александров), много години заедно сме тренирали в ЦСКА. Беше голям финал накрая”, заяви Ненчев за бившите си съотборници, които вече играят футбол на професионално ниво.

„Като ги гледам тях, само мога да се радвам, че са стигнали до там. Аз единствено се радвам, че мога да играя футбол. В събота играем с Принстън. Аз гледам мач за мач и искам да играя на ниво. Следя футбола в България, чета всеки ден спортните сайтове”, допълни Ненчев.