Българският нападател Димитър Макриев напусна снощи лагера на Ашдод и се присъедини към лагера на руския Том Томск, който е на подготовка в Анталия, съобщиха източници на БТА от Израел. Руски медии пък днес потвърдиха, че Макриев е в лагера на Том и днес ще бъде тестван в една контролна среща, срещу полския Гурник Забже. Любопитното е, че в Гурник също на проби е друг българин- младежкият национал от Берое Иван Горанов. Така че този мач е важен и за него.

28-годишният Макриев има малък опит в руската Висша лига от есента на 2011-а година, когато подписа с Криля Советов (Самара). Травма обаче го извади от игра почти за цялото време и той регистрира едва пет срещи за този отбор без да се разпише. След това той премина в украинския Олександрия, но не успя да им помогне да се спасят от изпадане от местната елитна дивизия. Така от лятото на 2102-а година роденият в Гоце Делчев нападател се върна в отбора, където има най-големи постижения- Ашдод (Израел).

"Нямаме все още договор с Макриев. Знаете как става. Звъннаха ни мениджъри и ни казаха, че имат футболист, който може да усили нашата нападателна линия. И това е всичко. Той пристигна снощи и днес ще играе срещу Гурник. Вероятно едно полувреме, а може и повече- всичко зависи от функционалното му състояние, коментира наставникът на Том (Томск) Сергей Передня. Както е известно, в Том играе още един българин- бившият централен защитник на Литекс Пламен Николов. Освен Макриев, Том тества още трима легионери- Игор Чеминаве, Артур Малоян и Марин Журин, хърватски офанзивен полузащитник.

Том (Томск) е на 1-о място във втората руска дивизия с 49 точки следи изиграването на мачовете от есенния дял от първенството. Зелено-черните водят с три точки пред Урал (Екатеринбург) и с 13 пред 3-ия СКА-Енергия (Хабаровск).