Нова опция за следващ отбор се появи пред българския вратар Димитър Иванков, който напуска Бурсаспор от 30-и юни, информират днес турските медии. Според вестниците ГазетеСпор, Миллиет и Заман, както и в търсачката ХаберОку, се появи информацията, че Иванков ще играе от новия сезон в Ескишехирспор.

Този отбор завърши на 7-о място през това първенство, а през последните две години непрекъснато прогресира. Президентът на Ескишехирспор Халил Юнал е цитиран от медиите да казва, че от 1-и юли играчи на неговия отбор Димитър Иванков, както и Али Тандоган. Тандоган също като Иванков игра до момента в Бурсаспор като десен бек.

Преди два дни пък и президентът на гръцкия Кавала Макис Псомиадис също обяви, че е постигнал принципно съгласие за договор с Иванков. Кавала вече втора година се опитва да влезе в Лига Европа, Псомиадис и спонсорите похарчиха доста пари за играчи, но винаги малко не достига. През този сезон Кавала завърши на 7-о място в първенството, а на вратата беше цяла година Марио Галинович, който дойде от Панатинайкос под наем.