Българският специалист Димитър Димитров-Херо, който води местния Ал Кадисия, беше един от избраните чуждестранни треньори от първенството на Саудитска Арабия, които се срещнаха с представители на техническата комисия на ФИФА. Целта на срещата беше да се набележат мерките, които трябва да бъдат взети за повишаване на нивото на футбола в Персийския залив и Арабския полуостров.

Комисията на ФИФА беше водена от мениджъра на Астън Вила и бивш треньор на Ливърпул и френския национален отбор ЖерарУлие, който обстойно разпитвал треньорите. Групата на специалистите в саудитската лига включвала аржентинците Габриел Калдерон (Ал Хилал), Енцо Тросеро (Ал Шабаб), португалската легенда Антонио Жозе-Тони, както и хърватина Златко Далич и бразилеца Юрико Гомеш.

"В момента Арабските страни са следващият футболен пазар, който ФИФА се опитва да развива след Северна Америка и Източна Азия. Интересът неимоверно се повиши след спечелването на домакинството на Световно първенство от Катар, обясни пред БТА Димитър Димитров.

"Жерар Улие ни разпитваше подробно за нашата гледна точка какво точно трябва да се промени, за да има бърз успех. От една страна всички колеги се обединиха около малкото на брой мачове, което няма как да повиши възможностите за играчите. От друга пък трябва да се разшири квотата за чужденци поне с още един или двама души, тъй като именно класните легионери са пример за местните футболисти, допълни бившият национален селекционер и шампион с Левски и Литекс.

Самият Димитров може да смени отбора след края на сезона, тъй като има няколко оферти. Той има много сериозно предложение от Ал Итифак (Дамам), който в момента е на 4-о място, но също така получи предложение за нов договор и от досегашния си отбор Ал Кадисия. Предложения за българина има още от три страни, включително и от български клуб.