Българският нападател Димитър Бербатов е готов да премине в Барселона, а не в Манчестър Юнайтед, разкрива вестник "El Mundo Deportivo".

Испанското издание цитира думи на българския нападател, според които той би избрал трансфер при каталунците за сметка на преминаване на "Олд Трафорд".

"Ако ще напускам Тотнъм, то предпочитам да ида в Барселона отколкото в Юнайтед", е казал Бербо, когато с него са се свързали хора от ръководството на испанския клуб.

До този момент от Барса не са отправили конкретна оферта към Тотнъм за капитана на българския национален отбор, тъй като бъдещето на Самуел Ето’о все още не е ясно, но това трябва да стане факт до края на следващата седмица и, ако камерунецът бъде продаден ръководството на каталунския отбор ще се концентрира върху закупуването на Бербатов.

Според испанския всекидневник евентуални преговори между Тотнъм и Барселона биха минали по-лесно, тъй като ръководствата на двата клуба вече осъществиха една сделка това лято - преминаването на Джовани дос Сантос на „Уайт Харт Лейн”.