Старши треньорът на националния отбор на Русия Дик Адвокаат, който от 1 юли ще оглави ПСВ Айндховен, сподели, че сега е идеалният момент отново да поеме холандския клуб.

Екипът на ПСВ носи българският защитник Станислав Манолев. През последните месеци обаче се появиха слухове, че той ще напусне тима през лятото.

„Не веднъж съм казвал, че искам отново да поработя в този клуб. Сега е идеалният момент да поема ПСВ, тъй като в последните години тимът не е печелил титли. Дойдох тук, за да направя този тим шампион“, сподели Дик Адвокаат.

„Пред мен има една задача, да спечеля титлата“, добави още опитният специалист. В същото време той уточни, че целите пред клуба ще включват и Шампионската лига.

В момента Дик Адвокаат е треньор на националния отбор на Русия, който ще напусне след края на Евро 2012. На шампионата в Полша и Украйна Сборная е в може би най-лесната предварителна Група A, в която са още съдомакинът Полша, Гърция и Чехия.

Адвокаат вече бе треньор на ПСВ Айндховен в периода 1995-1998 година, като изведе тима до шампионската титла на Холандия през 1997-а.