Наставникът на Олимпик Марсилия Дидие Дешам подготвя трансферна офанзива за крилото на Манчестър Сити Мартин Петров, информират английските медии. Бившият световен шампион с Франция ще се пробва да подпише с българския национал през лятото.

Контрактът на „свръхзвуковия” с „гражданите” изтича след края на сезона, а това му позволява да води и в момента преговори за евентуален нов тим.

31-годишният Петров бе свързван с евентуално преминаване в Тотнъм и Евертън в последните няколко месеца. Спекулациите дори пратиха българина в Ювентус.

В началото, когато Роберто Манчини пое „небесносините” Марто получаваше голяма възможност за изява като започна на няколко пъти като титуляр. Италианският спец тогава заяви, че иска да задържи българина в редиците си. В последно време обаче изглежда, че Манчини е променил намерението си.

Английският сайт „sport.co.uk” цитира френски източници, според които Мартин Петров иска да премине в отбор, който ще се бори догодина в Шампионската лига. В такъв случай, ако Дидие Дешам иска да привлече българина, ще трябва класира Марсилия в най-силния клубен турнир в Европа. В момента тимът се намира на 5-то място във временното класиране във Франция.