Георги Дерменджиев и воденият от него тим на Ордабаси постигнаха четвърта победа от четири мача в първенството на Казахстан. Българският специалист изведе Ордабаси до успех с 3:1 у дома срещу Актобе и отборът му дели първото място с пълен актив от 12 точки с шампиона Астана.

"Ордабаси има нов треньор и нова философия за футбола. Ще ставаме все по-добри с всеки изминал мач", каза Георги Дерменджиев.

4 от 4 за Дерменджиев в Казахстан

Другите двама български треньори в Казахстан - Стойчо Младенов и Никола Спасов, допуснаха загуби. Отборът на Младенов - Кайсар, отстъпи с 0:1 на Жетису. Кайсар има само една точка от началото на сезона и в пресата се спекулира за скорошно уволнение на Стойчо Младенов.

"През второто полувреме играхме добре, но не вкарахме. Това е големият ни проблем. За четири мача сме вкарали само един гол", коментира след мача Стойчо Младенов.  Отборът на Никола Спасов - Кизилжар, е на дъното на таблицата без спечелена точка след поредната загуба - този път от Шахтьор Караганди с 1:2. "Футболистите ми показаха сърце и душа и не мога да съм недоволен от тях. Оптимист съм", коментира Никола Спасов след мача.