Българският нападател Спас Делев игра пълни 90 минути за Мерсин в 26-ия кръг на турското първенство, а тимът му спечели с 2:1 при гостуването на Генчлербирлиги.

След този успех Мерсин събра 33 точки и се изкачи на 10-о място в класирането. Генчлербирлиги, които до момента е приятната изненада на първенството, пропусна възможността да влезе в топ 4 и остана на 5-о място с 43 точки.

Спас Делев беше оценен с две звезди за представянето си днес. Той беше по-активен през първото полувреме, когато на два пъти беше близо до гол. В 19-ата минута Делев навлезе от дясно в наказателното поле на домакините, но прекалено много се затвори и ударът му излезе в аут.

Само две минути по-късно централният защитник на гостите Мустафа изпрати дълга топка, Спас Делев я отигра с едно докосване към Мерто Нобре, чийто удар не намери мрежата. Иначе футболистите на Мерсин откриха резултата в 54-ата минута чрез Бен Яхия, а в 90-ата Нобре удвои след грешка на вратаря на домакините Хакан Арикан. Две минути по-късно домакините отбелязаха почетното си попадание чрез костариканеца Рандал Азофейфа от дузпа.