Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил, през който през последните шест години преминават всички важни сделки в клуба, заяви, че тимът няма намерение да се разделя с Димитър Бербатов.

През последните няколко месеца вървят редица спекулации, че българският нападател може да бъде продаден, но шефът в тима опроверга тези информации. Той даде да се разбере, че няма начин Уейн Рууни да отиде в Реал Мадрид през лятото.

„Бербатов има още три години от договора си. Две години плюс възможност за още една. Ние похарчихме много пари за него. Нямаме желание да го продаваме. Той ще остане при нас през следващата година, Алекс Фъргюсън беше ясен по този въпрос. Бербатов понесе доста негативи от страна на пресата”, сподели един от шефовете на „Олд Трафорд”.

В интервюто си Дейвид Гил сподели още, че Уейн Рууни е много добър играч, който също ще остане в клуба.

„Единственият футболист, който взехме на години, преполовяващи 20-те беше Димитър Бербатов. А и хората забравят, че дадохме доста пари и за Кристиано Роналдо, когато беше едва на 18 години. Опитваме се да откриваме футболисти с голям потенциал”, сподели още шефът на Манчестър Юнайтед, визирайки желанието на клуба да залага повече на млади играчи за в бъдеще.