Един от най-популярните футболисти на планетата Дейвид Бекъм даде интервю за Newsweek. Бившият капитан на националния отбор на Англия разкри, че съпругата му Виктория чете много често американската версия на изданието.

- Успяхте ли да се приспособите в САЩ?

- Да, разбира се. Преди пътувах много често до Щатите, затова нямах проблеми с приспособяването. Чувствам се страхотно в Америка, както и моето семейство. Атмосферата и обстановката в отбора също е приятна – всички ме приеха добре. В момента формата ми не е идеална. Но започнах да тренирам на пълни обороти преди седмица.

- В края на сезона Реал Мадрид опита да те задържи, но безуспешно. Сега не съжалявате ли, че напуснахте Испания заради ЛА Галакси?

- В никакъв случай. Трудно мога да си представя да завърша кариерата си в Европа. С Реал Мадрид аз станах шампион, имах и великолепен сезон, но ми предложиха да остана, едва след като подписах с Галакси. Затова и преминаването ми не беше свързано с пари, както предполагат много. Имаше и слухове, че правя това заради семейството си.

- След вашето заминаване и Фабио Капело си тръгна от Реал Мадрид. Не ви ли учуди тази оставка?

- Просто не мога да проумея това решение на ръководството.

- В средата на сезона имаше конфликт между вас двамата – той доста време ви държа на резервната скамейка.

- Напротив. Той ми даде много добри наставления в трудните за мен моменти.

- Предстои мач между Англия и Русия. Ще носите ли фланелката на националния отбор за този мач, още повече, че вече се състезавате в САЩ?

- Вече разговарях със Стив МакЛарън по този повод. Той ме увери в това, че ще разчита на мен. Вече съм готов за този момент. Мисля обаче, че сме фаворитът в този мач.