Резервният вратар на Ливърпул Николай Михайлов е охраняван от въоръжени лица в родната му България след спор с прочут мафиотски "кръстник" заради красив топ-модел, съобщи „Дейли телеграф”.

Михайлов, който бе даден под наем на холандския Твенте, е следван по петите поне от трима души 24 часа в денонощието, след като струващото 170 000 паунда негово спортно Ферари бе залято с киселина, пояснява вестникът.

Според съобщенията от България ожесточеинят спор възникнал, когато местният мафиотски бос Георги Стоилов-Главата започнал да ходи с бившата приятелка на Михайлов - топ-модела Николета Лозанова, която през 2006-а година стана носител на приза „Мис Плеймейт”.

Михайлов се пошегувал пред местните медии, че ако неговата нова приятелка е Ферари, то Николета трябва да е счупен източногермански Трабант. На следващия ден Михайлов се събудил с новината, че на "Ферари"-то е нанесена метариална щета за 17 000 паунда, след като излята киселина е разяла боята на колата.

Властите предполагат, че извършителите са членове на семейство Стоилови - един от най-мощните мафиотски кланове в България. Бащата на Георги - Стоил Стоилов, бе убит с още трима негови бодигардове в столицата София през януари 2004-а година при ескплозия на бомба в асансьор.

В момента Михайлов се укрива, докато футболните босове решат дали той да остане в България или да се върне на „Анфийлд”, пише „Дейли телеграф”.

20-годишният Михайлов, който е син на бившия вратар на Рединг и на националния отбор Борислав Михайлов, още не е играл в първия състав на Ливърпул, след като пристигна от Левски преди две години. Изглеждаше, че той няма особено бъдеще на „Анфийлд” след като мениджърът Рафаел Бенитес го даден под наем на Твенте, но след като Чарлз Итандже реши да напусне клуба и несигурността около привличането на Диего Кавалиери от Бенфика, Михайлов може да се окаже първи заместник на титуляра Пепе Рейна в началото на новия сезон, коментира „Дейли Телеграф”.