Новото попълнение на Тотнъм Дарън Бент, който най-вероятно ще бъде партньор на Димитър Бербатов в атаката на „шпорите” през новия сезон, заяви, че не иска да слуша само за себе си и за Бербатов.

Бент премина на „Уайт Харт Лейн” за рекордните 16.5 милиона паунда, а договорът му е за цели 6 години.

Според Бент не трябва да се правят сравнения между неговия трансфер и този на Тиери Анри в Барселона.

„Ако трябва да бъде честен смятам, че Барса успя да вземе евтино Анри. Той струва най-малко 30 милиона паунда, така че е изненадващо, че той отиде там за толкова малко пари”.

„Но това няма нищо общо с мен. Чарлтън постави цена и съм благодарен, че Тотнъм я плати. Бях разочарован, че трябваше да напусна Чарлтън, защото там прекарах страхотен период и желая всичко най-добро на клуба”.

„В Тотнъм има няколко национала и ако тимът продължи да се бори и аз помогна за това да влезем между първите 4 отбора, ще бъде страхотно”.

„Смятам, че е нечестно да говорим единствено за мен и за Бербатов, защото Роби Кийн и Джърмейн Дефоу също бяха невероятни през миналия сезон”, допълни англичанинът.

„Ще бъде трудно и не очаквам веднага да стана титуляр. Ако обаче аз съм във форма, Бербастов е във форма и Роби и Джърмейн също са във форма, то това би било добре за Тотнъм”, завърши бившият съотборник на Радостин Кишишев.