Българският полузащитник Даниел Георгиев премина днес сутринта успешно медицинските тестове и след това подписа личния си договор с Ордуспор, който е за 1+1 години. Георгиев веднага след това се присъедини към лагера на новия си отбор, който се провежда край град Болу, на около 200 километра южно от Истанбул.

Ордуспор влезе през този сезон в турската Суперлига, след като спечели плейофите във втора дивизия. Отборът от едноименния черноморски град се връща при най-добрите отбори в южната ни съседка за първи път от 1967-а година насам.

Младият президент на клуба Недим Тюркмен е амбициран да изгради състав, който без проблеми да си запази мястото в групата.

Георгиев, който е юноша на Левски, напусна Черно море (Варна) със свободен трансфер и имаше оферти от няколко български отбора, сред които Локомотив (София) и Миньор. Той обаче избра да играе в по-силна лига, каквато е турската.

Българинът е петото чуждестранно попълнение на тима след вратаря Сашо Форнеци, защитникът Мигел Гарсия, който идва от Брага, гвинейският нападател Сюлейман Юла и холандското крило Серджо Зийлер, който имаше оферти от българските Левски и ЦСКА.