Личният мениджър на Димитър БербатовЕмил Данчев излезе с официално становище във връзка със зачестилите напоследък информации относно бъдещето на капитана на българския национален отбор.

Мениджърът заяви, че е недопустимо да се намесва и семейството на футболиста, а също така допълва, че изявлението ще бъде изпратено и до английските медии.

„Във връзка с изключителната активност на медиите през последната седмица относно ситуацията около Димитър Бербатов, включително тиражирането на голям брой спекулации, анализи и хипотези, в по-голямата си част недостоверни, смятам, че отговор на всички въпроси, които вълнуват истинските, а и не дотам истинските любители на футбола и почитатели на Димитър Бербатов, даде самият той в официалното си изявление в сайта на футболен клуб Тотнъм”, започва Данчев.

„Изявлението на Бербатов пред официалния сайт беше препечатано веднага и от другите медии на Острова”, разкри още той.

„Смятам за крайно недостойно и нечестно, при отразяването на събитията около него, да бъде намесвано и неговото семейство. Най-настоятелно апелирам от мое и от негово име, Димитър да бъде оставен на спокойствие, за да се концентрира върху изключително тежката програма, която му предстои, включително и участието му в квалификациите с националния отбор на България този месец”, завършва изявлението на личния мениджър на футболиста в съобщението, разпространено от БТА.