Мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев изрази надежда, че босовете на Тотнъм няма да му правят проблеми при евентуален негов трансфер до края на месеца.

„Надявам се да не му правят спънки. В последните два-три дни Хуанде Рамос сподели, че не иска да се разделя с Бербатов. Нека бъдем търпеливи, защото остават още 28 дни до края на трансферния пазар. Димитър Бербатов би преминал само в 7-8 европейски клуба. Някои от тях нямат място в съставите си за още футболисти. Хората, които разбират от футбол знаят колко нападатели има Реал Мадрид. Конкуренцията е нещо положително, но когато стане много голяма може и да не е добре. Ясно ми е, че Реал цени високо Бербатов, но просто нямат място. Поради подобни причини кръгът от отбори се стеснява до 3-4”, заяви отговорно за Гонг Емил Данчев.

„Повече конкретно нищо не искам да казвам. Смятам, че в Тотнъм вече знаят, къде може да се реализира трансфер на Бербатов, но не искам да споменавам имена”, отсече футболният агент.

„Програмата ми за месец януари е изяснена. На 5-ти пътувам за Германия със Стойко Сакалиев, а на 6-ти се връщам. Около 10-ти планувам да пътувам за Англия, но не само заради Митко, имам и друга работа”, продължи Емил Данчев.

„Най-хубавото е, че той е на познатото си ниво, дори и по-високо. Върши доста добре работата, за която му плащат. Този шум идващ от английската преса му оказва влияние, колкото и силна психика да има. Позицията, която споделих пред вестник „Сън” е съгласувана и с него. Това е неговото мнение. Митко става на 27 години и е време да премине в отбор, в който да спечели купи, медали и да играе в Шампионската лига. Смятам, че това е една нормална и логична позиция. Надявам се, ако има конкретна възможност, Тотнъм да я приеме. За тази позиция съм информирал лично президента на клуба г-н Даниел Леви”, разясни Емил Данчев.