„Когато има нещо, то ще бъде официално съобщено, ако няма нищо, също ще бъде съобщено. Вчера имахме около час и половина среща с президента на Тотнъм Даниел Леви и директора Деймиън Комоли. На тази среща обсъдихме много въпроси свързани с бъдещето на Митко, като един от тях бе именно по темата Манчестър Юнайтед”. Това заяви мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев, специално за Гонг.

„От ръководството на Тотнъм официално ни съобщиха, че има запитване от Юнайтед за възможността Митко да премине в тима от Манчестър. Изслушахме и тяхното мнение, казахме и нашето. Уточнихме се, че те ще се събират и в близките един-два дни ще решат бъдещето на Митко.

„Доста предизвикателен е този интерес, но Митко има договор с Тотнъм, така че за да започнат преговори му трябва благословията на „шпорите”. Те изключително много държат той да остане в тима. Бяхме уверени, че целта пред тях е класиране в Шампионската лига”, сподели Данчев. „Аз не мога да коментирам това, което казват медиите в Англия. Има само запитване. Всичко друго са спекулации”.

Мениджърът каза, че няма информация за интерес от страна на Реал Мадрид към капитана на българския национален отбор. Самият Бербатов пък е присъствал на срещата между ръководството и Данчев.

Интересното в случая е, че през уикенда предстои двубой именно между Тотнъм и Манчестър Юнайтед:„Само Йол може да каже, дали Митко ще играе срещу Юнайтед. Контузията му отшумя и той е готов почти на 100%”.

„Няма фиксирана сума, за която Бербатов може да бъде продаден”, допълни Емил Данчев.