Нападателят на Динамо Москва и българския национален отбор Цветан Генков страдал от хронична контузия в глезена, когато преминал от Локомотив София в руския клуб миналото лято, разкри старши треньорът на Динамо Андрей Кобелев.

Генков играел на инжекции в началото на престоя си в Динамо заради контузията, а в един мач от руското първенство получил травма и на другия глезен и се наложило да претърпи две операции в Германия.

„Доволен съм от Цветан. Той е отличен нападател. Трудно му е да се надиграва с двама защитници, но в наказателното поле е много добър. Когато пристигна при нас, той имаше хронична контузия в глезена. Игра на инжекции. В мач с ростовския СКА получи контузия и на другия глезен. Сега в Германия му направиха две операции наведнъж и на двата глезена”, каза Андрей Кобелев в интервю за вестник Спорт експрес.

На въпрос кога в Динамо са разбрали за проблемите на Генков, Кобелев отговори: „Много е трудно да се установят проблемите с глезените. Гледат са най-вече коленете. Но сега подхождаме много по-сериозно – имаме данни за глезените, коленете, тазобедрените стави и гръбначния стълб на всички играчи".