Българският футболист на Динамо Москва Цветан Генков за пореден път не попадна в групата на своя тим. Нападателят не взе участие при успеха на столичани като гости на Том Томск с 3:2.

В среща от 11-я кръг на руското първенство Динамо записа шестата си победа от началото на шампионата. Цветан Генков обаче не помогна и в този случай на съотборниците си, въпреки че се възстанови от вирусното заболяване. Старши треньорът на тима Андрей Кобелев не го взе в групата, тъй като футболистът все още не е достигнал обичайната си форма.

Срещата започна много вихрено за гостите, които до почивката водеха с 3:0, след попадения на Александър Кержаков в 9-та и 42-та минути, както и на Дмитрий Комбаров в 12-та.

Домакините обаче опитаха да се върнат в мача през второто полувреме. И донякъде успяха. Сергей Корниленко намали за 1:3 в 63-та минута, а малко по-късно отново той направи резултата 2:3, след като бе точен от дузпа. До изравнително попадение обаче така и не се стигна и трите точки отидоха при Динамо Москва.

По този начин тимът на Цветан Генков заема 4-та позиция в класирането с 19 точки, докато Том е на 12-о с 12 точки, преди обаче да са се изиграли всички срещи от кръга.