ЦСКА Москва взе хубава победа с 3:0 срещу Динамо в дербито на руската столица от 22-я кръг на Висшата лига. „Армейците” отбелязаха и трите си попадения през второто полувреме, но въпреки търсения обрат, старши треньорът на Динамо Андрей Кобелев не прибягна до услугите на Цветан Генков. Българският нападател бе в групата за мача, но остана на резервната скамейка, след като вчера игра за дубъла на „сините” и дори отбеляза два гола.

Първото полувреме на „Лужники” премина сравнително равностойно, с по няколко положения и пред двете врати. След почивката обаче ЦСКА показваше по-комбинативна игра и заслужено стигна до попадение в 54-та минута. Тогава Алан Дзагоев с красив пас прехвърли защитата на Динамо и прати топката на волето на Павел Мамаев, който вкара страхотен гол.

Динамо имаше една-две добри възможности да изравни резултата, но вместо това Милош Красич удвои преднината на ЦСКА в 84-та минута, когато отново Дзагоев центрира опасно, Гилерме засече с глава, но удари гредата, а след рикошета нападателят бе на точното място, за да отбележи. Само две минути по-късно самият Гилерме успя да се разпише, след грешка в отбраната на Динамо, за крайното 3:0.

ЦСКА Москва заема трето място във временното класиране с 39 точки, Динамо е осми с 31 точки в актива си.