Владимир Манчев записа 8 минути за своя Селта при равенството 1:1 като гост на лидера Малага в мач от 15-ия кръг на испанската Сегунда дивисион. Фактът е твърде изненадващ, тъй като треньорът на галисийците Хуан Рамон Лопес Каро откровено показва, че не иска да разчита на българите, доведени от бившия треньор на тима Христо Стоичков. Националът Петър Занев отново не попадна в разширения състав за мача.

Манчев влезе в игра в 87-та минута на мястото на Овусу Абейе и благодарение на 5-минутното продължение на мача заформи общо осем минути на терена. Само минута след появата си на терена българският нападател имаше възможност да се разпише, но ударът му от границата на наказателното поле бе спасен от вратаря на домакините Гойтия.

„Небесносините” излязоха напред в резултата чрез Канобио в 55-та минута, но само 60 секунди по-късно домакините изравниха чрез Калеха. В самия край на мача Селта остана с човек по-малко на терена, след като Контрерас бе изгонен за втори жълт картон.

След този мач Малага остана начело в класирането с 31 точки, пред Нумансия с 30 и Спортинг Хихон с 27. Селта е на 7-ма позиция с 22 точки.

Останалите резултати от днес:

Кадис – Расинг Ферол – 3:1

Кастейон – Лас Палмас – 1:1

Алавес – Херес – 0:0

Ейбар – Поли Ехидо – 1:0

Саламанка – Албасете – 0:1

Кордоба – Елче – 1:1