Бившият футболист на ЦСКА Красимир Чомаков е една от централните фигури в зимните трансфери в третия ешелон на професионалното калчо, съобщи днес спортната агенция АДЖИЕМ, цитирана от БТА.

Българинът е душата на халфовата линия на Кремонезе и под диригентството на старши треньора Емилиано Мондонико през този сезон има 17 мача /в 19 кръга/ с отбелязани 3 гола. Той е истински ас в пълната си футбола зрялост /през юни миналата година навърши 30 години/ и решава много от проблемите в полузащитата на "сиво-червените", изтъква агенцията.

Чомаков е начело в списъка на Тициано Гондзага, който е трансферен консултант на футболния клуб Леко. Преговорите се пазят в такава тайна, че още не са стигнали до ушите на медиите и на тифозите в Кремона, а и Леко продължава упорито да отрича. Дали пък не е обичайният "кьорфишек", характерен за променливата футболната борса, където всичко хем е вярно, ама не е точно така? Изглежда, че случаят не е такъв. Зад тази операция се крият поредица от размени между Леко и Кремонезе, плюс пари.

Това е блиц партия на Гондзага и, ако той успее в намеренията си, ще направи най-големия трансферен удар в цялата серия С-1, пише АДЖИЕМ. По всичко личи обаче, че преди да освободи българина Кремонезе на свой ред ще търси да задоволи амбициите си. Това е игра на наддаване, което за Леко може да е много изгодно, като изключим клубната каса.

Нека не забравяме най-важното - Чомаков има десетки мачове с елитния ЦСКА /София/, обличал е фланелката на националния отбор на България и е играл в серия Б в Италия с отбора на Равена, се посочва в информацията. Кремонезе може да се реши да продаде Красимир Чомаков, ако успее да си осигури Алесио

Такинарди /бивш халф на Ювентус и на испанския Виляреал/ от вторидивизионния Бреша. Не е ясно дали българинът ще пожелае да се прехвърли в отбор, който се бори да не изпадне, вместо да си остане при "сиво-червените", устремени към директно влизане в серия Б, заключава агенцията.

Професионалната серия С се дели на серия С-1 и С-2. В серия С-1 има две групи - А и Б - от по 18 отбора всяка, разделени на географски принцип. В серия С-2 групите са три. След изиграните 19 кръга в серия С-1, група А съставът на Леко е на 16-о място с 16 точки. Кремонезе е на трета позиция с 36 точки и е само на една точка от временните водачи Читадела и Сасуоло.