„Тежко ми е, защото съм далече от България. Семейството ми е добре и затова и аз съм добре”, заяви футболистът на Насионал Мадейра Георги Чиликов в интервю за Гол линия.

„Това, че съм в Мадейра, си има своите положителни и отрицателни страни. Но аз няма да съм вечно тук. Ще остана още година и половина. Дотогава ще се съобразявам с начина на живот тук”, сподели бившият нападател на Левски.

Чиликов каза, че не може да прецени, кой ще бъде победителя в дербито Черноморец Бургас – Нафтекс, тъй като е играл и в двата отбора и уважа много футболистите им. „Много е трудно да се даде прогноза за този двубой. Най-лошото е, че той е на ниво Б група. Ако трябва да заема страна в случая, логично трябва да съм за родния ми клуб – Черноморец. Но аз уважавам всички, които работят в тези два отбора. Фаворит няма”, заяви Чиликов. Според него проблемът на бургаския футбол е изоставането в мисленето и манталитета.

„С удоволствие ще играя в Бургас. Там ми е всичко – семейство, приятели, бизнес. Плановете ми включват предсрочно завръщане в България”, призна нападателят.

Бившият играч на „сините” смята, че истерията, която се създава около националния отбор преди и след мачове, пречи много. „ние сме единствената държава в света, в която има такава уникална истерия за щяло и нещяло. Не е станало, кой знае какво. В Албания има футболисти, които играят в западни отбори и са титуляри. А при нас 33% от играчите, които се състезават извън България, не са титуляри. Това е и най-големия проблем. Другата причина за ремито е шансът. Като нямаш късмет в дадена ситуация, стават такива работи”, коментира Чиликов.

Българският футболист сподели, че и синът му тренира в Насионал. „Училището вече е на втори план. Само футболът му е в главата”. Малкият Павлин обаче за разлика от баща си не е централен нападател, а вратар. Екипът на начинаещия вратар е на Барселона.

Чиликов вече гледа по-реално на живота, похвали се самият той. „По-реално гледам на много неща. Сблъсках се с много други проблеми”,каза нападателят.