Българският нападател Георги Чиликов дебютира по възможно най-добрия начин за своя нов отбор Далиен, след като вкара единственото попадение при победата с 1:0 като домакин на Куинджао Жонженг. Острието сподели специално пред Гонг, че първенството в Китай е много силно, но целта пред отбора му е първото място в местното класиране.

„Мисля, че се получи един нелош мач, като за първи от новия сезон. Бяхме под малко напрежение, а имахме и голямо желание за победа, важното е, че я постигнахме, въпреки че ни бе доста трудно, особено след червени картон на Кайо”, започна Чиликов.

„От клуба ни поставиха цели преди началото на сезона, проведохме няколко срещи и с президента ни, трябва твърдо да спечелим шампионската титла. Вече въпрос на късмет и сериозна организация. Аз за това дойдох тук. Има доста добри отбори в Китай, тежко ми се вижда първенството, тук се инвестират доста пари, което неминуемо вдига качеството на продукта”, добави той.

„Имаме три домакински мача поред, ако ги вземем ще натрупаме самочувствие, четирима основни състезатели тъкмо се завърнаха, нямаше ги един месец, заради квалификации за световното първенство, те промениха доста облика на отбора”, коментира още нападателят.

„Минаха поне 20 човека на проби, откакто аз съм тук, бразилци, ганайци, нигерийци, но явно не всеки подписва, не е толкова лесно.”

„Вече свиквам с живота тук, не е по-различно от всеки европейски град. Езиковата бариера ми бе проблем и в Португалия, поне през първата година”, добави острието на Далиен.

„Всичко следя в България, с клубове и с националния отбор. Като гледам в националния тим, единствената конкуренция е между централните нападатели, другаде няма. На другите постове – има само по един-двамата, което не е добре. Естествено е, ако играя добре, да може да заиграя за България, далечното разстояние няма да е проблем”, завърши Георги Чиликов пред Гонг.