Старши треньорът на литовския Шилуте Ангел Червенков заяви, че когато ЦСКА спечели титлата първо ще поздрави Стойчо Младенов.

„Чувствам се добре. Всичко ми е познато. И града и отборите, а също така и собственика ми е познат. Определено разликата между футбола в Литва и Шотландия е големя”, сподели специалистът.

„На Острова футболът е начин на живот, а в Литва футболът е втори спорт след баскетбола. Шилуте е един изключително млад отбор с много перспективни млади футболисти. Всеки отбор играе за себе си и се стреми да се докаже. Футболистите трябва да се развиват”, коментира Червенков.

„Целта е тези футболисти да бъдат изградени. Владимир Романов се грижи прекрасно и за четирите отбора, но най-много средства влага в Хартс. Познавам отблизо господин Романов. Той има много големи възможности. Човек, който много обича футбола и използва всяка минута да е близо до отборите. Зависи колко пари ще даде Каунас и може да им пуснем! Шилуте не е пречка за тях. Не търсим нито челна позиция, нито гръмки сензации, а да се стабилизира отбора и футболистите да подобрят играта си”, добави старши треньорът на Шилуте.

„Нужно е доста работа във всяко едно отношение. Аз мисля, че цикълът пролет-есен е по-добър за България, но трябва да бъдат намалени и отборите. Не гледаме съществените неща, което пречи на развитието на българския футбол. Аз съм много доволен от Павел Ковачев, който се развива много добре и мисля, че има много добро бъдеще. Когато ЦСКА спечели титлата ще поздравя първо Стойчо Младенов”, завърши Ангел Червенков.