Ангел Червенков и неговият Хартс стигнаха до равенство 1:1 срещу вечния съперник Хибърниън в дербито на кръга и столицата Единбург от шампионата на Шотландия.

Началото на мача донесе аванс от едно попадение на домакините, които се възползваха от невнимание в защитата на Хартс и чрез капитана Роб Джонс откриха резултата, след центриране от ъглов удар. Попадението даде и тласък в играта на Хибърниън, който получи нова възможност, но централният нападател Стивън Флетчър не успя да се справи очи в очи с френския вратар Антъни Басо. Оттук нататък „сърцата” станаха пълни господари на терена, но се удряха, като в стена пред невероятния на моменти млад вратар Ив Макаламби.

Чернокожият страж на Хибърниън изпълни и някакви магически ритуали преди началото на второто полувреме върху трите греди на вратата си, но още в първата минута на второто полувреме получи гол от френския таран Кристиян Наде. Заредиха се нови пропуски на Наде, Величка, Драйвър, Стюърт, на заменилият Наде чилийски национал Маурисио Пинила, но до победно попадение за Хартс така и не се стигна. Мениджърът на домакините Джон Колинс бе съсредоточил вниманието си повече върху това да не загуби.

Младият български нападател Бранимир Костадинов пък бе част от успеха, като гост на младежката формация на Хартс срещу Килмарнък с 2:0. Попаденията реализира с глава снажният защитник Рос Хамилтън, след центрирания от статични положения.

Бранимир се появи в игра през последните 20 минути, за да бъде съхранен за мача в резервната лига срещу същия съперник във вторник. Независимо от краткия си престой на терена Костадинов получи най-висока оценка – 8, заедно с голмайстора Хамилтън и дефанзивния полузащитник Еди Меърънс – Гатузо, от привържениците на тима.