Хартс направи 1:1 с шампиона Селтик на собствения си стадион „Тайнкасъл” в мач от шампионата на Шотландия. Воденият от българина Ангел Червенков отбор на „сърцата” можеше да стигне и до трите точки и само липсата на всякакъв шанс спаси вратаря на „детелините” Артур Борац от попадение във вратата му. Особено фрапиращ бе пропускът на Ксанавичус още във втората минута. По-късно той и ганайската звезда Ларея Кингстън отново лековато пропуснаха целта, след образцови атаки. За цялото първо полувреме Слетик отправи един-единствен удар по посока на вратата на Хартс, чрез далечен удар на Иржи Ярошик.

Картината не се промени и през втората част. В 70-ата минута Борац се опита да екзекутира с коляно извън наказателното поле централния нападател на столичани Кристиян Наде, но съдията Кени Кларк не реагира.

Минута след това обаче, след пряк свободен удар на бившия халф на „сърцата” Пол Хартли и първи удар в очертанията на вратата, френският вратар Антони Басо допусна детинска грешка, която доведе до добавка на Скот Макдоналд в 73-ата минута и аванс в резултата за Селтик.

Хартс продължи да притиска съперника, да опитва всичко, за да обърне резултата пред препълнените трибуни на „Тайнкасъл”. Едва в 91-ата минута след отлична индивидуална акция на Ксанавичус, Гари Колдуел опита похват от джудото срещу Ибрахим Тал в наказателното поле и Хартс получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Решаващият изстрел бе на Андриус Величка за крайното 1:1.

Един до друг в директорската ложа на стадиона мача изгледаха младият българин Бранимир Костадинов и централният защитник на „детелините” Бобо Балде. Двамата се срещнаха за последен път на терена в мач от резервната Премиер лига преди 3 месеца. Заедно с тях мачът изгледа и основният плеймейкър на Хартс и шотландски национал Майкъл Стюърт, който изтърпява наказание. Приятелската компания стана и обект на внимание на телевизионните камери в прякото излъчване на мача.

На 8 декември Хартс домакинства на Мъдъруел.