Мартин Петров игра 90 минути, но получи червен картон в 93-та минута, при домакинската загуба на неговия Манчестър Сити с 0:2 от Евертън в днешната среща от 27-я кръг във Висшата лига.

Българското крило не успя да помогне на „гражданите” срещу „карамелите” като играта му ще се запомни с няколко добри пробива по крилото. Най-доброто положение пред Петров дойде към 89-та минута, когато отправи много силен удар с десния крак извън наказателното поле, но право в ръцете на Тим Хауърд. Минута след това, Марто изпълни фаул, но отново в ръцете на американеца.

Минута по-късно обаче изглежда нервите на българина не издържаха и след като бе ритнат грубо от Осман, Петров се опита да спъне противника си без топка. Марто не успя да закачи краката на футболиста на „карамелите”, но все пак съдията му вдигна, донякъде, пресилен червен картон.

Гостите от Ливърпул успяха да поведат в 30-та минута. Якубу се пребори с бранителите на „небесносините”, след това подаде на Кейхил, който върна към нигериеца и той вкара 16-то си попадение от началото на сезона.

Осем минути по-късно, в 38-та, Лескот засече хубаво центриране и успя да преодолее Харт за 2:0. При този резултат завърши и срещата.

Това е изключително важна победа за Евертън, който след 27-я кръг заема 4-то място с 50 точки. Ман Сити пък е на осмо място с 44 точки.