Манчестър Юнайтед записа първо равенство от началото на сезона в Англия. На собствения си „Олд Трафорд” играчите на Сър Алекс Фъргюсън не успяха да надиграят Съндърланд и завършиха 2:2. С особен принос за равенството бе българският национал Димитър Бербатов, който реализира красив гол през второто полувреме на двубоя за 1:1. Капитанът на „трикольорите” ни записа пълни 90 минути в срещата от 8-я кръг на Премиършип.

„Черните котки” минаха път на съперника си още в 7-та минута на двубоя. Дарън Бент изведе своя тим напред с удар от около 18 метра. До края на полувремето, мениджърът на „червените дяволи” видя сметката на поредната дъвка, след като неговите момчета не успяха да изравнят през първото полувреме. Очевидно по време на паузата треньорът е дал сериозни наставления на играчите си, а Димитър Бербатов се е вслушал в тях, след като реализира 6 минути след повторната си поява на терена.

Капитанът на българския национален отбор реализира изключително красив гол, след като със странична ножица засече центрирана топка от страна на Джон О’Шей. Нападателят се разписа в 51-та минута на срещата, за да изравни резултата и да даде шанс на своя отбор да спечели трите точки в мача. Това обаче така и не се случи, след като „черните котки” за втори път поведоха в резултата чрез Джоунс, който заби топката в мрежата в 58-та минута. При положението обаче останаха съмнения за нарушение на голмайстора срещу вратаря на Манчестър Юнайтед Бен Фостър, въпреки това главният рефер зачете попадението за 2:1.

5 минути преди края на мача Ричардсън от Съндърланд получи втори жълт картон и съответно червен, за глупаво изритване на топката при спряна игра. Това обаче не улесни особено домакините, които се втурнаха в нападение. При това положение, съвсем закономерно, в даденото от съдията продължение, Манчестър Юнайтед стигна до изравнителния гол за 2:2. След удар на Партис Евра и получил се рикошет, Антон Фърдинанд си отбеляза автогол.

В заключителните секунди на срещата, мачът се игра само пред вратата на Съндърланд. Манчестър Юнайтед бе изключително близо до нов гол, като при едно от положенията Димитър Бербатов бе близо до поредното си попадение, но сгъстената защита на „котките” не позволи обрата.

В крайна сметка, Манчестър Юнайтед запази лидерската си позиция в класирането, преди обаче да са приключили всички срещи от кръга. Вторият в подреждането – Челси, който е само на точка след „червените дяволи”, утре посреща Ливърпул.