Челси разпиля с 4:0 над Болтън в мача между двата отбора от 11-ия кръг в английската Висша лига. След победата „сините” дръпнаха на върха в класирането с пет точки пред с пет точки пред втория Арсенал и третия Манчестър Юнайтед.

Играчите на Карло Анчелоти откриха резултата в своя полза в самия край на първото полувреме. Дрогба бе свален в наказателното от Самуел и главният рефер отсъди дузпа в полза на гостите. Домакините останаха и с човек по-малко, след като провинилият се играч получи и червен картон за нарушението. Лампар застана зад топката и изпълни точно за 1:0 единайсетметровия наказателен удар.

През второто полувреме паднаха и останалите попадения във вратата на домакините. В 61-та минута Деко се възползва по най-добрия начин от пас на Анелка и с левия крак вкара за 2:0.

В 82-та минута Карвальо центрира в наказателното поле, а Иванович вкара за 3:0, останаха съмнения за автогол. Крайното 4:0 оформи Дрогба в 89-та минута.

В друг мач от 11-ия кръг в Англия, Астън Вила завърши 1:1 с Евертън на „Гудисън Парк.

Българският полузащитник Стилиян Петров започна като титуляр за Вила и остана на терена до 90-та минута, когато отстъпи мястото си на Найджъл Рио-Кокър. Малко преди да бъде заменен Стенли бе фаулиран изключително грубо от Билиалетдинов, който получи директен червен картон за нарушението. И гостите завършиха срещата с 10 души след като за втори жълт и съответно червен картон Куелар напусна терена в 89-та минута.

В самия край на първото полувреме, Билиалетдинов даде преднината за „карамелите” като вкара за 1:0. Само две минути след подновяването на играта, Джон Карю изравни за Вила и така донесе точката за своя отбор.

След хикса, Вила заема 7-та позиция с 18 точки, а Евертън е 13-ти с 12 точки.