Челси разби с 6:0 третия в класирането Манчестър Сити в среща от 11-ия кръг на Висшата лига пред погледа на собствениците на двата отбора Роман Абрамович и Таксин Шинаватра.

Мартин Петров изигра пълни 90 минути, като бе сред най-активните футболисти на небесносините през първата част, а през втората се загуби в общата сивота на своя тим.

Головата серия за Челси започна Микаел Есиен в 16-ата минута, който порази Джо Харт с далече изстрел. Дидие Дрогба продължи с отличното си представяне напоследък, вкарвайки два гола в 31-ата и 56-ата минути, като и за трите попадения на лондончани през първата част асистенциите бяха на Франк Лампард.

След точно час игра Дрогба свали топката с глава към Джо Коул и той отблизо направи 4:0. Четвърт час преди края Саломон Калу заби петото попадение за Челси след подаване на Есиен отдясно.

Андрий Шевченко показа, че персоналните тренировките под ръководството на олимпийския вицешампион на 200 метра от Атина 2004 Дарън Кембъл дават резултати и на няколко пъти надбяга защитата на Манчестър Сити, като овенча добрата си игра с гол в последната минута на срещата.