Мениджърът на Манчестър Юнайтед и Челси сър Алекс Фъргюсън и Аврам Грант в хор заявиха, че появилите се информации за възможен трансфер на Димитър Бербатов или друг футболист са неоснователни.

Според наставника на червените дяволи, агентите на играчите пускат информации за интерес и възможни трансфери за да вдигат цените на клиентите си или поне да спечелят увеличение на заплатите в настоящите им клубове.

„Повечето слухове за трансфери са дело на агентите и винаги, когато има трансферен прозорец, ще има приказки” – каза Фъргюсън - „Всичко това е игра, спекулира се кой може да бъде купен, това е част от играта, в която и Манчестър Юнайтед е замесен.”

„Ние обаче няма да правим трансфери”, каза още сър Алекс, който смята, че в момента Юнайтед разполага с достатъчно голям потенциал и подкрепления не са наложителни.


След Алекс Фъргюсън и мениджърът на Челси Аврам Грант отрече възможността Димитър Бербатов да премине при лондончани, обявявайки, че евентуален трансфер на българския нападател на Тотнъм дори не е бил обсъждан в кулоарите на Стамфорд Бридж.

„Как можем да стоим настрани от него, като ние дори не сме го обсъждали?”, отговори Грант, запитан за завишената цена на Бербатов.

„Всяка седмица някой пише за идващи и напускащи играчи и аз всеки път трябва да коментирам това. Доволен съм от състава. Всеки, който е в тима сега, ще остане до края на сезона.”

„Разбирам тези спекулации, защото при нас има много контузени и играчи, отиващи на Купата на африканските нации, но това не е новина”, каза още мениджърът на Челси.